شب یلدا مبارک

سلام به همه نی نی پیجی ها

۱- عارضم به خدمتتون که دختر ما یک ماهیه که سینه خیز رو یاد گرفته ولی گمونم بخاطر یه سری مشکلات نرم افزاری بجای حرکت رو به جلو ، دنده عقب می ره و عملاً بجای پیشرفت ، پسرفت می کنه . که ظاهراً این عمل در همه بچه ها صادقه . البته گاهی چندین بار "تی کاف" می کنه و علیرغم بالارفتن دور موتورش هنوز موفق به حرکت رو به جلو نشده. با روروک که قادر به حرکت در هیچ جهتی نبود و فقط یه سری حرکات عمودی انجام می داد تا اینکه شب گذشته که داخل روروکش نشسته بود و داشت بازی والیبال باریج اسانس کاشان رو می دید به صورت کاملاً خودجوش به سمت جلو حرکت کرد . عملی که براش بسیار خوشایند بود و مدام اون رو تکرار می کرد و ما هم از دیدن این حرکات کاملا به وجد اومدیم.

بدین ترتیب مهری ماه اولین پیشرفت در محور مختصات طولی و عرضی خودش رو تجربه کرد . پیشرفتی که اون رو مرهون لطف و عنایت پروردگار می دونیم و ازش به خاطر این توانایی که به دختر ما داده شکرگزاریم . هرچند از این به بعد رعایت نکات ایمنی از سوی ما می بایست بهتر انجام بشه تا خدانکرده براش اتفاق ناگواری نیفته .

۲- امشب قراره تمام فامیلای مامان شکوه به مناسبت بازگشت مامان پری (مامانِ مامان شکوه) از کربلا ، بیان خونه ایشون و قراره که مراسم شب یلدا رو ۲ شب زودتر جشن بیگیرن . البته از اونجایی که ظاهرا فرداشب عربستان شب یلداست!!! ما بهمون برخورد و گفتیم روشون رو کم می کنیم و یه شب زودتر از اونا شب یلدا می گیریم. این مراسم هرساله با شکوه خاصی در منزل مامان فخری (مامانِ مامانِ مامان شکوه) برگزار می شد که امسال استثناءً به منزل مامان پری منتقل شد. خلاصه امشب جای همتون خالیه و خواهشاً کسی به ما مسیج نزنه بگه "پیشاپیش شب یلداتون مبارک" . چون ما امشب شب یلدامونه !

عکسهای این مراسم رو هم تا اونجایی که منشوری نباشه متعاقباً در پستهای بعدی به سمع و نظر دوستان خواهیم رسوند. راستی ظاهراً مثل اینکه کشورهایی مثل پاکستان و مالزی یکشنبه شب ، شب یلداشونه !!!!

۳- ضمناً از همه ۶۵۷ نفری که روز گذشته از وبلاگ مهری ماه بازدید کردند صمیمانه تشکر می کنم .


تاریخ : 28 آذر 1392 - 17:30 | توسط : باباي مهري ماه | بازدید : 1707 | موضوع : وبلاگ | 39 نظر

عکس های مهری ماه سری ۲۳

 

کودک نابغه شما این نشانه ها را دارد !؟

 بسیاری از پدران و مادران پیشاپیش رویای پیشرفت کودک خردسال خود را در سر می پرورانند اما بیشتر کودکان فقط از نظر والدین خود نابغه هستند. با وجود این برخی کودکان واقعا بااستعداد هستند؛ آیا کودک شما نیز جزء این گروه است؟ دستورالعمل های محدودی هستند که نبوغ و استعداد کودکان را نشان می دهند که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره می شود:

 

دامنه لغات پیشرفته:

این که کودک زود به حرف بیاید به تنهایی نمی تواند نشانه نبوغ و استعداد او باشد، اما اگر او از لغات و جملات پیشرفته استفاده کند، احتمالا به همان باهوشی است که فکرش را می کنید. یک کودک ۲ ساله معمولی می تواند جمله ای مانند «یک سگ آنجاست» را به زبان بیاورد اما یک کودک نابغه این جمله را می گوید: «یک سگ قهوه ای در حیاط پشتی است و دارد گل ها را بو می کند.»

درک مفاهیم پیچیده:

کودکان بسیار باهوش می توانند مفاهیم پیچیده را درک کنند، از روابط گوناگون سر در بیاورند و انتزاعی فکر کنند. آنها مشکلات را عمیقا می فهمند و به راه حل ها می اندیشند.

توجه به جزئیات:

یک کودک نابغه اشتیاق فراوانی نسبت به جزئیات نشان می دهد. کودکان بزرگ تر ممکن است بخواهند درباره جزئیات و چگونگی عملکرد یک وسیله اطلاعاتی داشته باشند اما یک کودک خردسال نابغه می تواند یک اسباب بازی را دقیقا سر جای خودش قرار دهد و اگر چیزی در جای اصلی خودش قرار نگرفته باشد، متوجه می شود.

طیف وسیع علاقه مندی ها:

کودکان با استعداد به موضوعات گوناگونی علاقه نشان می دهند. یک ماه ممکن است از دایناسور ها خوش شان بیاید و ماه بعد به سراغ مباحث فضایی و... بروند.

حفظ اطلاعات:

اصطلاح «این گوش در و آن گوش دروازه» در مورد بسیاری از کودکان صدق می کند و کودکانی که جزء این گروه نیستند، قادر به حفظ دامنه گسترده ای از اطلاعات بوده و می توانند بعد ها نیز آنها را به خاطر بیاورند. از جمله نمونه های مشاهده شده در این زمینه می توان به کودک ۶ ساله ای اشاره کرد که پس از یک گردش تفریحی در موزه فضایی توانست یک راکت فضایی را دقیقا به تصویر بکشد.

استعداد در زمینه هنر و موسیقی:

کودکانی که استعداد غیرعادی در زمینه هنر و موسیقی از خود نشان می دهند اغلب با استعداد و نابغه هستند. کودکان خردسالی که با رعایت پرسپکتیو (تناسب دور و نزدیک) نقاشی می کشند،کارشان عالی است یا درک بالایی از رشته های گوناگون هنری دارند، در زمره کودکان با استعداد قرار می گیرند.

حافظه خوب و قوی:

بعضی از کودکان بااستعداد می توانند وقایعی را از گذشته (دوران طفولیت) خود به یاد بیاورند. مثلا یک کودک ۲ ساله نابغه ممکن است اتفاقی را که در ۱۸ ماهگی برای او روی داده به یاد بیاورد.

توانایی خواندن و نوشتن در سنین پایین:

اگر کودک شما به طور غریزی باهوش باشد، احتمالا خیلی زود بدون این که آموزش رسمی دیده باشد، توانایی خواندن و نوشتن را پیدا می کند.

تمرکز بالا و طولانی مدت:

کودکان را با بی دقتی و بی توجهی می شناسند اما گروه نابغه می توانند به مدت طولانی تمرکز خود را حفظ کنند.


تاریخ : 27 آذر 1392 - 16:24 | توسط : باباي مهري ماه | بازدید : 3128 | موضوع : وبلاگ | 18 نظر

۶ ماهگیت مبارک دخترم

 

سلام دخترم

امروز تو دقیقا ۶ ماهت شده و رسماَ نیمی از اولین سال زندگیت گذشت . و انصافا هم که چه زود گذشت . به سرعت یک چشم بر هم زدن و می دونم تا رومون رو برگردونیم سالهای بعدی عمر تو و ما هم می گذره . تا یادم نرفته بهت بگم که توی این مدت مامان شکوه مثل اکثر مامانا خیلی برات زحمت کشیده . اکثر شبها تا دیر وقت بیدار بود و بعد از اینکه شما به خواب ناز می رفتی می خوابید .

مهری ماه جونم ، شما از ۲ هفتگیت دچار ریفلاکس (برگشت غذا از معده به مری) نسبتا شدید شدی ، ریفلاکسی که تا همین الانش هم ادامه داره ، البته نه به شدت قبل . و به خاطر همین ریفلاکست مامان شکوه از خوردن خیلی از غذاها محروم بوده تا نکنه با خوردنش شما دچار دل درد بشی . یک ماهت که شد متوجه یه تورم در ناحیه گردنت شدیم و بعد از چند روز نگرانی و آزمایش و ویزیت متوجه شدیم که علت این تورم ، متورم شدن گره های لنفاوی شما در ناحیه گردن به خاطر واکنش به واکسن ب ث ژ بدو تولد بوده . که شکر خدا بعد از چند ماه ، تورم ها سر باز کرد و الان از اونها فقط قرمزیش مونده .

با تمام این اوصاف همه ما از اومدن تو بی نهایت خوشحالیم و از اینکه خدا چنین فرشته ای رو به ما هدیه داده ازش سپاسگزاریم و امیدواریم که با تربیت صحیح تو ، قدردان این نعمتش باشیم .

قبل از اینکه تو به دنیا بیایی خیلی از پدر و مادرها به ما می گفتند که حس پدر و مادر شدن چقدر زیباست و با اومدن تو زندگیمون رنگ دیگه ای می گیره که الحق هم که همینطور شد ، اما چیزی رو که اطرافیان به من نگفته بودند این بود که تو فقط یک نفر نبودی و با اومدنت به ما احساس داشتن خانواده رو دادی . احساسی که شیرینیش کمتر از احساس پدر و مادر شدن نبود .

از خدا می خوام که خودش حافظ فرشته ما و همه فرشته های معصوم ایران زمین باشه و ازش می خوام که به ما توان مراقبت و تربیت درخور شان تو رو بده تا در آینده از داشتن چنین پدر و مادری خوشحال و سربلند باشی .

۶ ماهگیت مبارک مهری ماه جونم


تاریخ : 25 آذر 1392 - 16:40 | توسط : باباي مهري ماه | بازدید : 2709 | موضوع : وبلاگ | 43 نظر

عکس های مهری ماه سری ۲۲

 

هرگز این ۷ قول را به فرزندتان ندهید

والدین از وعده و وعید دادن به فرزندان خود به چند دلیل استفاده می کنند: برای رشوه دادن به فرزند جهت انجام کاری که خودشان می خواهند، اجتناب از برخورد احتمالی با فرزندشان، ناامید نکردن فرزند و ایجاد امید در او. ولی بچه ها وقتی نوبت به قول می رسد بسیار سمج می شوند و شکستن قول و عهدتان با آنها در واقع اعتماد او به شما را از بین می برد. در اینجا به چند قول و وعده و وعید که معمولاً والدین می دهند (و آنها را می شکنند!) اشاره می کنیم و توصیه هایی برای والدین می آوریم:

۱. "قول میدم درد نداشته باشه."

باید بدانید که درد یک امر درونی است، پس وقتی بانداژ شما را برمی دارند زیاد برایتان مهم نیست، ولی فرزندتان حس دیگری دارد. بجای آنکه قول بدهید که اصلاً درد ندارد، بگویید که ممکن است کمی درد داشته باشد، ولی خیلی زود تمام می شود.

  ۲. "قول میدم قبل از اینکه خوابت ببره بیام خونه."

در مورد موقعیت ها و شرایطی که خارج از کنترل شما هستند – مانند ترافیک و جلسات دقیقه نودی – مراقب باشید. بجای آن بگویید: "قول میدم تمام تلاشمو بکنم و قبل از اینکه بخوابی خونه باشم."

 ۳. "قول میدم هفته دیگه ببرمت پارک با دوستت بازی کنی، ولی امروز نه."

بچه ها همیشه جزئیات را به یاد دارند. اگر بگویید هفته دیگر، یادشان می ماند. سعی کنید گزینه واقع گرایانه تری بدهید: "بذار با مامان دوستت حرف بزنم و قرار بذاریم بریم پارک."

  ۴. "قول میدم اگه اتاقتو مرتب کنی، ببرمت بیرون بستنی بخرم برات."

رشوه دادن به فرزندتان به او خودکفایی را یاد نمی دهد. قول دادن و رشوه دادن را فراموش کنید و در عوض به او کمک کنید عواقب موضوع را درک کند. مثلاً چنین چیزی بگویید: "اسباب بازی هاتو جمع کن تا کسی روشون نیفته خراب بشن."

 ۵. "قول میدم اگه مشقاتو انجام بدی، باهوش ترین بچه کلاس بشی."

به او کمک کنید تا ارزش یادگیری را بفهمد، نه اینکه تمرکز او را به سمت بهترین بودن جلب کنید. بهتر است بگویید: "انجام دادن تکلیف شب باعث می شه که رشد کنی و چیزای زیادی یاد بگیری."

  ۶. "قول میدم که فردا روز بهتری باشه."

والدین می خواهند همه چیز را برای فرزندانشان بهتر کنند، ولی گاهی آنچه بچه ها بیش از همه به آن نیاز دارند، این است که احساساتشان درک و پذیرفته شود. جمله بهتر این است: "به نظر می رسه که امروز روز سختی برات بوده."

 ۷. "قول میدم که دفعه دیگه برای تولدت بریم مسافرت."

فرزندتان ناامیدانه چیز خاص و ویژه ای از شما می خواهد و شما ناامیدانه می خواهد آن را به او بدهید، ولی چیزهای بزرگ و گرانی مانند سفر نیاز به پول و برنامه ریزی دارد. فرزندتان را در برنامه ریزی ها دخالت دهید تا بهتر وسعت آن را درک کند. مثلاً بگویید: "منم فکر می کنم تو این مسافرت بهمون خیلی خوش بگذره. پس بذار براش پول پس انداز کنیم."


تاریخ : 14 آذر 1392 - 16:37 | توسط : باباي مهري ماه | بازدید : 2267 | موضوع : وبلاگ | 54 نظر

عکس های مهری ماه سری ۲۱

این سری از عکسهای مهری ماه تقدیم می شود به:

خاله اشرف ، خاله مژگان و خاله میترا

روزنه ای رو به تخیل

عوامل گوناگوني وجود دارند که در تمام مراحل زندگي از بدو تولد تا بزرگسالي مي‌توانند به اشکال مختلف خلاقيت فرد را با مانع روبه‌رو کنند. برخي از اين موانع منشأخانوادگي دارند، يعني در جريان تعامل کودک با والدين و محيط خانه پديد مي‌آيند. ما در اين مطلب سعي داريم به عوامل خطرسازي که مانع خلاقيت کودکان در خانواده مي‌شود، بپردازيم. با آشنايي اين موانع مي‌توان بستري فراهم آورد که خلاقيت فرزندان عزيزمان شکوفاتر شود. عواملي که مانع خلاقيت کودکان در خانواده مي‌شود به شرح زير است.


تبعيض‌:

تبعيض جنسيتي يا تبعيض ميان فرزندان ازجمله عوامل آسيب‌زاي قوه خلاقيت است. بسياري از والدين آگاهانه يا ناآگاهانه با اعمال تبعيض ميان فرزندان موجب اختلاف بين آنان و دلسردي از زندگي مي‌شوند. تبعيض در برخورد با خطاها و اشتباهات فرزندان موجب سلب اعتماد به نفس در آنان مي‌شود. تاکيد بسيار بر جنسيت کودک و تمايز قائل شدن زياد ميان دختر و پسر، يکي از موانع مهم رشد خلاقيت کودکان در برخي خانواده‌هاست.

وعده پاداش:

محققان با تحقيقات وسيعي که انجام داده‌اند دريافته‌اند بچه‌هايي که در ازاي پاداش اقدام به انجام کار مي‌کنند به قدري به خاطر انتظار پاداش، حواس‌پرت مي‌شوند که لذت آنها از فعاليت با مانع مواجه مي‌شود. همچنين از ميزان انگيزش آنها کاسته شد و اين کودکان وقت کمتري براي کار اختصاص مي‌دهند؛ بعلاوه کيفيت کارايي اين کودکان در مقايسه با آنها که منتظر دريافت پاداش نبودند، پايين‌تر بود.

ارزيابي پي‌درپي رفتارهاي کودک و زير ذره‌بين قرار دادن و انتقاد از کارهاي او در خانواده آزادي، امنيت خاطر و اعتماد به نفس کودک را مختل و ترس از اشتباه را تقويت مي‌کند.

بيهوده شمردن تخيلات کودک:

تخيل کودک، اساس خلاقيت اوست و چنانچه تخيلات و روياهاي کودک با بي توجهي، تمسخر و بيهوده انگاشتن از جانب والدين روبه‌رو شود، در واقع سرچشمه خلاقيت او خشکانده شده است. محکوم کردن خيالپردازي کودک و وادار کردن او به واقع‌بيني در خانواده، نگرش و شيوه‌اي کاملا اشتباه است و براي بذر حساس خلاقيت کودک، آفتي مهلک محسوب مي‌شود. البته لازم است تا به او آموزش دهيم که خلاقيت مکان و زمان خاص خود را دارد و براي مواقعي بايد به واقعيت فکر کرد.

(پرنیان جون ، دختر خوشگل خاله اشرف)

تحميل علاقه‌ :

بعضي والدين به خاطر آن که آرزو دارند فرزندانشان در زندگي موفق شوند، آنها را در زمينه‌هايي هدايت مي‌کنند که چندان مورد علاقه کودکان نيست. نتيجه اين مي‌شود که کودکان ممکن است تمام اقدامات استاندارد شده را بخوبي انجام دهند. ممکن است بهترين رتبه را کسب کنند، برنده جوايزي بشوند و در بهترين مدرسه پذيرفته شوند؛ اما به يقين در آن زمينه مبتکر، نوآور و خوشبخت نخواهند شد و نمي‌توانند محصولي خلاقانه به وجود آورند، چون آنچه به دست مي‌آورند از علاقه آنها سرچشمه نگرفته و از درون براي آنها لذت ايجاد نمي‌کند.

دوستای خانوادگیه بابای مهری ماه

(امیر، اشرف و پرنیان - مهدی و مژگان - امیر و میترا - حسین ، شکوه و مهری ماه)

نشناختن علايق دروني کودک:

بسياري از کودکان بخصوص در سنين پايين، از علايق و کشش‌هاي خود نسبت به موضوعات و پديده‌هاي پيرامون اطلاع روشني ندارند يا اين که نمي‌توانند آن را به زبان بياورند. اين موضوع از موارد بسيار حساس به شمار مي‌رود که بايد از همان دوران کودکي مورد توجه والدين قرار گيرد. خانواده‌هايي که نسبت به اين مساله بي‌تفاوتند و سعي نمي‌کنند انگيزه‌ها و موضوعات مورد علاقه کودک خود را شناسايي و کشف کنند، ناخواسته فرصت‌هاي زيادي را براي رشد خلاقيت کودک از وي سلب مي‌کنند.

قوانين خشک و دست و پاگير در منزل:

بسياري از والدين براي کودکان خود قوانين و مقررات خشک و محدودکننده‌اي نظير مقدار ساعت‌هاي درس خواندن در روز، راس ساعت معين خوابيدن، استفاده از لوازم خاص و... قرار مي‌دهند. پديد آوردن چنين شرايطي در منزل و اصرار و پافشاري بر رعايت آنها از جانب کودکان سبب مي‌شود کودک بتدريج به قالبي و تکراري رفتار کردن عادت کند. بايد توجه داشت که افکار و رفتارهاي کليشه‌اي و تکراري نقطه متضاد خلاقيت است.

تحميل نقش کاذب بزرگسالي به کودکان، روند رشد اجتماعي آنان را مختل مي‌کند و باعث مي شود بسياري از استعدادهاي خلاق دوران کودکي از ميان برود.

انتقاد مکرر از رفتارهاي کودک:

ارزيابي پي‌درپي رفتارهاي کودک و زير ذره‌بين قرار دادن و انتقاد از کارهاي او در خانواده آزادي، امنيت خاطر و اعتماد به نفس کودک را مختل و ترس از اشتباه را تقويت مي‌کند. اين ترس چنانچه در کودک حالت مرضي پيدا کند، جرات ابراز هر گونه انديشه جديد يا انجام کارهايي را که در عين خلاق بودن، احتمال وجود اشتباه نيز در آنها وجود دارد، در کودک از ميان مي‌برد و به اين ترتيب خلاقيت کودک که لازمه‌اش داشتن آزادي و امنيت‌خاطر در محيط خانواده و خطرپذيري و عدم ترس از اشتباه است، با مانع روبه‌رو مي‌شود.

تحميل نقش بزرگسال به کودک‌ :

بسياري از والدين علاقه‌مندند کودک آنها بسرعت رشد کند و کودکي خود را پشت‌سر بگذارد. آنها گاهي براي تسريع اين مساله مي‌کوشند نقش‌هايي بزرگ‌تر از محدوده سني کودک را به او تحميل کنند. تحميل نقش کاذب بزرگسالي به کودکان، روند رشد اجتماعي آنان را مختل مي‌کند و سبب پديد آمدن رفتار‌هاي نابهنجار و تصنعي در آنها مي‌شود و همين مساله باعث شده بسياري از استعدادهاي خلاق دوران کودکي از ميان برود.

و در آخر تاکيد مي کنيم که وجود جوي شاد و پر نشاط ، و بدون استرس در منزل به آزادي فکر و خلاقيت کودکان کمک مي کند و بارش ذهني آنها را دو چندان مي کند.


تاریخ : 09 آذر 1392 - 16:16 | توسط : باباي مهري ماه | بازدید : 3333 | موضوع : وبلاگ | 36 نظر

جدیدترین دستاوردهای پاقدم مهری ماه

توافق ایران با گروه 1 + 5



قهرمانی تیم فوتبال ساحلی ایران در جام بین قاره ای



اولین برد تیم ملی والیبال ایران در مقابل آمریکا


 

دخترم

امروز روز فراموش نشدنی برای مردم ایرانه و امیدوارم که توافقی که در این روز صورت گرفت در نهایت به سربلندی و رفاه هرچه بیشتر مردم ایران منجر بشه . هرچند که دکتر ظریف و تیمش برای تحقق این توافق خیلی تلاش کردند ، اما من می دونم که اومدن تو به این دنیا خیر و برکت زیادی واسه همه داشته . تو با دکتر روحانی اومدی و امیدوارم که تو منو سرافراز کنی و دکتر هم همه ملت ایران رو .

زنده باد ایران زنده باد ایرانی...

 


تاریخ : 03 آذر 1392 - 23:12 | توسط : باباي مهري ماه | بازدید : 1618 | موضوع : وبلاگ | 21 نظر

مبارکه

ظریف در فیس بوک نوشت:

دوستان سلام
ساعت چهار بامداد یکشنبه به وقت ژنو (شش و نیم به وقت ایران عزیز) است. به یاری خدا، مقاومت و صبر و متانت شما ملت بزرگ به نتیجه رسید و مذاکرات با موفقیت پایان یافت. غنی سازی به رسمیت شناخته شد. فعالیت ها ادامه خواهد یافت و تحریم ها در سراشیبی قرار گرفت. امروز بیش از هر زمان همدلی و همبستگی ملی ضروریست.


تاریخ : 03 آذر 1392 - 17:19 | توسط : باباي مهري ماه | بازدید : 1287 | موضوع : وبلاگ | 8 نظر

عکس های مهری ماه سری ۲۰

نكاتي براي تربيت سازنده كودكان

همه والدين دوست دارند فرزنداني سالم تربيت كنند، فرزنداني كه در جامعه به عنوان يك فرد با ادب، مفيد، مستقل و سازنده شناخته شوند. اما آيا همه مي‌دانند كي و چگونه مي‌توانند تربيت كودك خود را شروع كنند. تربيتي كه بتواند آنها را به اين خواسته بلند پروازانه شان برساند! مسلما چنين آرزوي بزرگي براي فرزندان نياز به تلاش فراوان دارد و با خواندن يكي دو كتاب و شنيدن و ديدن چند برنامه تربيتي حاصل نمي‌شود. مهم اين است كه بتوانيم آنچه براي تربيت سازنده فرزندمان ياد مي‌گيريم در زندگي روزانه مان به آن عمل كنيم و خوب معلوم است كه دو صد گفته چون نيم كردار نيست!يا به عبارت ديگر به عمل كار برآيد به سخنداني نيست.لابد مي‌گوييد شما راهش را بگوييد عملش با ما! خوب اين هم حرف حساب است كه جواب ندارد، بخوانيد:

محيطي امن و مورد علاقه فراهم كنيد

براي اينكه بتوانيد كودكاني سالم تربيت كنيد ابتدا لازم است كه محيط امني براي او فراهم كنيد. محيطي كه هم از نظر فيزيكي و هم از نظر رواني به او آسيب نرساند. وقتي كودك 3 ساله شما در كنار خيابان بازي مي‌كند، نه تنها ممكن است با افتادن توپش در خيابان خطر تصادف او را تهديد كند؛ بلكه شما نخواهيد توانست كنترلي بر دوستان و چيزهايي كه مي‌بيند و مي‌شنود داشته باشيد. كودكان كم سن به محيطي امن براي بازي نياز دارند تا بتوانند در طول روز كنجكاوي كنند و سرگرم باشند. اين كودكان بسيار از محيط خود مي‌آموزند و مهم است كه شما او را در محيط جذاب، سالم و به دور از خطر بزرگ كنيدتا فرصت لازم براي جست وجو، كشف، تجربه و رشد مهارتهايش داشته باشد. گاهي خود شما در خانه محيط را براي او پر خطر مي‌كنيد. به جاي چيدن لوازم شيك و شكستني در گوشه و كنار خانه، به كودك نوپاي خود اجازه دهيد در منزل آزاد باشد و وسايل خانه را طوري تهيه كنيد و بچينيد كه مجبور نباشيد مدام به كودك بگوييد به اين دست نزن، آنطرف نرو، مواظب باش! اين نكن‌هاي مكرر نه تنها او را ترسو بار مي‌آورد بلكه قدرت خلاقيت و اعتماد به نفس او را از بين مي‌برد. بنابراين با ايجاد يك محيط امن و بي‌خطر به كودكتان اجازه دهيد تحت نظارت مناسب شما رشد كند و از محيط خود آزادانه بياموزد و در آن بازي و حركت كند. پس او را زير نظر داشته باشيد و بدانيد چه مي‌كند و كجاست.‏

انتظارات واقع بينانه داشته باشيد

براي اينكه بتوانيد كودك خود را درست تربيت كنيد لازم است با خصوصيات او در هر مرحله سني آشنا باشيد و او را خوب بشناسيد. كودكان يك ساله از نظر تكاملي با كودكان 2 ساله و 3 ساله متفاوتند. شما از فرزندتان انتظار داريد كه اسباب بازيهايش را با خواهر و برادر و يا دوستانش تقسيم كند و يا براي گرفتن آنها از ديگران با مهرباني و خواهش آنها را بگيرد و تشكر كند. اما آيا او در سني هست كه شما اين انتظار را از او داشته باشيد؟ بهتر است در انتظاري كه از كودك خود داريد واقع بين باشيد و بدانيد كه آيا در سن او چنين رفتاري طبيعي است يا نه! شما انتطار داريد كودك 2 ساله شما در مهماني روي صندلي يا زانوي شما بنشيند و تكان نخورد اما آيا چنين انتظاري از يك كودك 2 ساله طبيعي است و يا دور از انتظار است؟لازم است كودكان قبل از ياد گرفتن مهارتهاي جديد مانند دستشويي رفتن، لباس پوشيدن يا غذا خوردن مستقل آمادگي لازم را از نظر رشدي داشته باشند. ‏
يادتان باشد كودكان با مهارتهاي اجتماعي به دنيا نمي‌آيند و براي ياد گرفتن نياز به زمان دارند. اگر شما بدانيد كه كودك شما در هر مرحله از سنش به طور طبيعي لازم است چه نقاط عطفي را پشت سر بگذارد، آنوقت مي‌توانيد در تربيت او گامهاي سازنده اي برداريد. وگرنه وقتي كودك شما نتوانست 10 دقيقه در مهماني آرام روي صندلي بنشيند، عصباني مي‌شويد و كنترل خودتان را از دست مي‌دهيد. غافل از اينكه او بي‌گناه است و اين شما هستيد كه انتظاري وراي سن و سالش از او داريد. پس اگركودك 2 ساله شما در جواب شما اغلب نه مي‌گويد اين را به حساب بي‌ادبي و حرف نشنوي او نگذاريد. كودك شما لازم است از 2سالگي نه گفتن را تمرين كند تا بتواند در آينده به دوستان خلافش نه بگويد. البته به خاطر داشته باشيد كه بچه‌ها با هم فرق دارند، اين تفاوت گاهي ذاتي است، بعضي كودكان برون گرا و پر حرف، بعضي آرام و درون گرا و بعضي پرجنب و جوش‌تر از بقيه هستند، گروهي ممكن است نسبت به تغيير محيط واكنش نشان داده و زود اعتراض كنند و عده ديگر خودشان را به راحتي با تغييرات وفق مي‌دهند. پس لازم است در عين اينكه انتظارات واقع بينانه از كودك خود داريد به تفاوتهاي او و خصوصيات فردي اش هم توجه كنيد و اهميت بدهيد. ‏
وقتي والدين توقعات زيادي و يا زودتر از زمان لازم را از كودكشان داشته باشند و يا از فرزندشان بخواهند كه كامل و ايده‌آل باشد مشكلاتي براي او بروز خواهد كرد. يادتان باشد همه اشتباه مي‌كنند و بيشتر اشتباهات هم عمدي نيستند. خود شما هم كامل نيستيد و نبايد از خودتان هم انتظار بيش از حد داشته باشيد. همانطور كه شما تلاش خودتان را مي‌كنيد كه والدين خوبي باشيد، به تلاش فرزندتان هم اهميت بدهيد.

صبور باشيد

از بكار بردن روشهاي تربيتي وانضباطي خسته نشويد، نگوييد من اين كار را امتحان كردم اما اثر نداشت، فايده ندارد! از بي‌نظمي و شلوغي كودكتان مدام شكايت نكنيد. حتي اگر شما يك دانه گندم بكاريد لازم است مدتي صبر كنيد تا ساقه گندم سر از خاك بردارد و رشد كند. هيچ كس يك شبه محصول كاشته شده را درو نمي‌كند. شما هم براي اثر بخشي روشهاي تربيتي نياز به زمان داريد پس صبر كنيد و زود نتيجه نگيريد. براي اينكه فرزندتان بياموزد كه نظم چيز خوبي است شنيدن اين جمله از زبان شما برايش كافي نيست، لازم است او خودش عواقب نظم و بي‌نظمي را ببيند تا بفهمد كه كدام رفتار بهتر است. گاهي نتيجه كارتان را يك هفته اي مي‌بينيد و گاهي لازم است ماه‌ها براي تغيير رفتار فرزندتان صبر كنيد.

احساسات كودكتان را درك كنيد

هميشه سعي كنيد شنونده خوبي براي فرزندتان باشيد. هنگام بروز مشكل ببينيد علت اين رفتار كودك چه بوده، سعي كنيد او را درك كنيد و بعد درباره او تصميم بگيريد. مثلا اگر فرزندتان خواهر يا برادرش را زده، بي‌معطلي او را تنبيه نكنيد. ابتدا او را به اتاق ديگري ببريد تا خشمش فرو بنشيند و آرام شود. به او بگوييد كه مي‌دانيد از چيزي عصباني شده و اجازه دهيد توضيح دهد. سپس عواقب رفتار نادرستش را به او گوشزد كنيد. اگر به كودكتان ياد داده باشيد كه احساساتش را بيان كند، خيلي از اوقات نيازي به دعوا و كتك كاري ندارد. بسياري از ما بزرگترها وقتي مي‌بينيم كه كسي به حرف و احساسات‌مان گوش نمي‌كند، عصباني مي‌شويم و از كوره در مي‌رويم و با رفتار خشونت‌آميز احساسمان را بروز مي‌دهيم. پس چه انتظاري از كودكتان داريد. اگر او بداند كه شما به عنوان والدين به حرف و احساس او اهميت مي‌دهيد، با خواهر و برادرش هم بهتر كنار مي‌آيد. علاوه بر اين از شما همدردي كردن با ديگران را ياد مي‌گيرد و او هم با ديگران مهربان خواهد بود.

انضباط قاطعانه داشته باشيد

اگر كودك ببيند كه شما ثبات در رفتار با او نداريد متوجه مي‌شود كه مي‌تواند گاهي از نتيجه كارهاي خود فرار كند. اما اگر انضباط شما قاطع و هميشگي باشد كودك يادمي‌گيرد كه مسئوليت رفتار خود را بپذيرد. كودك در اين شرايط مي‌تواند پيش بيني كند كه اگر رفتار بدي داشته باشد، پيامد خوبي نخواهد ديد و بالعكس رفتار خوبش بدون پاداش نخواهد ماند. در اين حالت احتمال بروز مشكلات رفتاري در كودك كمتر مي‌شود. يادتان باشد انضباط قاطعانه به معناي كتك زدن و فحش دادن به كودكي كه كار نادرست انجام داده، نيست. بلكه به معناي ثبات در رفتار و به سرعت واكنش نشان دادن به بد رفتاري كودك است. به گونه اي كه كودك متوجه ارتباط رفتار خود با پيامد مورد نظر بشود. مثلا اگر كودك شما در پارك كودك ديگري را هل مي‌دهدو با او دعوا مي‌كند تا خودش سوار سرسره بشود، نه تنها لازم است به سرعت جلوي كتك زدن و دعواي آنها را بگيريد. بلكه لازم است كودك را به محلي دور از سرسره ببريد تا آرام شود و به او بگوييد كه اگر يك بار ديگر نوبت را رعايت نكند و دعوا كند، از پارك خواهيد رفت. اگر يك بار ديگر كودك رفتار نادرستش را تكرار كرد، لازم است قاطع باشيد و طبق گفته خود پيامد را اجرا كرده و پارك را ترك كنيد.‏

تینا (دختر خاله مامان مهری ماه) صبا (دختر دائی مامان مهری ماه)

الگو باشيد

براي آموزش رفتار خوب و پسنديده بهترين كار اين است كه خودتان آن رفتار را اجرا كنيد. كودكان از عمل ما مي‌آموزند نه از حرف ما. اگر خودتان دروغ بگوييد و كودك ببيند كه شما اين كار را مي‌كنيد او هم به شما دروغ خواهد گفت، حتي اگر صدبار هم به او بگوييد كه دروغ بد است. اگر شما موقع عصبانيت داد بزنيد و كتكش بزنيد او هم ياد مي‌گيرد كه وقتي از دوستانش عصباني شد داد بزند و كتكشان بزند. اگر ببيند كه وقتي اشتباهي از شما سر زد، معذرت‌خواهي مي‌كنيد، او هم ياد مي‌گيرد كه عذرخواهي كند. بنابراين اگر دوست داريد به فرزندتان ادب بياموزيد، اول خودتان با ادب باشيد!‏

امیر عباس ، پوریا ، صبا ، تینا ، مهری ماه ، امید

حق انتخاب بدهيد

كودكاني كه حق انتخاب نداشته باشند، معمولا در بزرگسالي استقلال كافي براي تصميم گيريهاي مهم و بزرگ زندگي نخواهند داشت و نخواهند توانست از پس حل مشكلاتشان بر بيايند، چون اعتماد به نفس لازم را ندارند. از سنين كم به كودكتان حق انتخاب بدهيد تا هم اعتماد به خود را ياد بگيرد و هم بتواند براي مشكلاتش راه حل پيدا كند. در كنار ايجاد نظم مثبت هم مي‌توانيد به تقويت مهارتهاي زندگي، اجتماعي و فكر كردن كودكتان كمك كنيد. البته يادتان باشد گفتن اينكه تو مي‌تواني كافي نيست بلكه لازم است به او فرصت بدهيد كه توانايي‌هاي خودش را تجربه كند. مثلا اگر كودك 4 ساله شما تمايلي به مسواك زدن قبل از خواب ندارد. از او بپرسيد قبل از قصه خواندن مسواك مي‌زني يا بعد از آن؟ دوست داري با من مسواك بزني يا خودت؟ اين حق انتخاب به او احساس خوبي مي‌دهد و فكر نمي‌كند كه مجبور است كاري كه دوست ندارد را انجام دهد.

گاهي رفتن لازم است

بعضي از كودكان براي به دست آوردن چيزي و يا رسيدن به خواسته‌هايشان قشقرق به پا مي‌كنند. آنها دست و پا بر زمين مي‌كوبند و جيغ و داد مي‌كنند تا به نتيجه برسند. اگر يك بار با اين كار به خواسته خود برسند ديگر سخت مي‌توانيد آنها را اصلاح كنيد. گاهي حتي ممكن است كودك براي جلب توجه شما دست به اين كار بزند.
در هر صورت لازم است كه شما چشم پوشي كنيد و به آنها بي‌توجه باشيد. يادتان باشد قاطع باشيد و براي اينكه در فروشگاه و يا جلوي ديگران آبرويتان نرود، به خواسته كودك تن ندهيد. اگر مي‌بينيد كه اعصابش را نداريد و نمي‌توانيد اين رفتار را تحمل كنيد، برويد و از محل دور شويد. به كودك خود ياد بدهيد كه حتي وقتي عصباني مي‌شويد و ناراحت هستيد، خود را كنترل كرده و آرام مي‌شويد. حتي تن صداي شما هم به كودك ياد مي‌دهد كه چگونه رفتاري مناسب است. اما اگر نمي‌توانيد آرام بمانيد و ممكن است واكنش نادرستي نشان دهيد، بهتر است محل را ترك كنيد تا به حالت عادي برگرديد.‏

از خودتان مراقبت كنيد

به نيازهاي شخصي خودتان اهميت بدهيد. شما هم مانند هر انسان ديگري به ارتباطات صميمانه، همراهي با ديگران، تفريح و حتي تنهايي در زمانهاي خاص نياز داريد. فكر نكنيد با وقت گذاشتن براي خودتان از زمان فرزند پروري شما كم مي‌شود. وقتي شما نيازهاي شخصيتان را بر آورده مي‌كنيد، پدر و مادر بودن، صبور بودن، ثبات داشتن و دردسترس كودك بودن هم آسان‌تر مي‌شود. باور نمي‌كنيد؟ امتحان كنيد.


تاریخ : 02 آذر 1392 - 17:36 | توسط : باباي مهري ماه | بازدید : 3153 | موضوع : وبلاگ | 15 نظر

عکس های مهری ماه سری ۱۹


تاریخ : 02 آذر 1392 - 16:42 | توسط : باباي مهري ماه | بازدید : 1685 | موضوع : وبلاگ | 8 نظر



مشاوره، آموزش، طراحی و ساخت فروشگاه اینترنتی