تغذيه در ماه مبارك رمضان 

هنگام افطار از آغاز کردن غذا با آب سرد، نوشابه و مانند اینها جداً خودداری کنید. به جای آب سرد کمی آب گرم یا چای میل کنید.

ü افطار را با خرما، کشمش، عسل و بطورکلی با یک قند طبیعی آغازکنید. به این ترتیب اشتها کنترل می شود و پرخوری کمترپیش می‌آید. به جای مصرف زولبیا و بامیه كه بسيار ضرر دارد، از کشمش و خرما استفاده کنید.

ü خوردن چای شیرین کم رنگ، شیر گرم، فرنی و حلیم کم ‌روغن در آغاز افطار مناسب است.

ü نان و پنیر و سبزی (ضد عفونی شده) و یا نان و پنیر و مغز گردو نیز خوب است.

ü سبزی را در افطار میل کنید. سبزی در سحری، گاهی منجر به تشنگی در طول روز می‌شود.

ü از آشامیدن آب فراوان در وسط غذا خودداری کنید. آب در وسط غذا سبب رقیق شدن شیره گوارشی و اختلال در هضم می‌شود.

ü در زمان بین افطار تا سحر، با رعایت فاصله با غذا، آب کافی بیاشامید.

ادامه نوشته

چند نكته مفيد براي حل مشكل بدغذايي كودكان


1- آنچه را کودکتان در طول روز می خورد یادداشت بکنید. اینکه چه چیزی دوست دارد؟ چه زمانی در طول روز گرسنه اش میشود؟ از کدام غذای سالم لذت می برد؟ بزرگترین نگرانی شما در رابطه با ریم غذایی کودکتان چیست؟ این ها را یادداشت بکنید و شما از دیدن نتیجه متعجب خواهید شد.
2- اگر انتظار دارید که کودکتان سر میز غذا با معده گرسنه حاضر شود، در طول روز به کرار به او تنقلات ندهید و یا دسترسی اش به آبنبات و خوراکی های غیر مفید را قطع کنید. اگر کودکتان از شما درخواست نتقلات کرد چنان برنامه ریزی کنید که تا غذای اصلی وقت زیادی باقی مانده باشد.
3-  با در نظر گرفتن اینکه چه زمانی از روز کودکتان گرسنه می شود برنامه غذایی منظمی ایجاد کنید. سعی کنید به آنچه در سر میز خورده می شود بسنده کنید
ادامه نوشته

ارزش غذايي خيار

 یک عدد خیار متوسط حدود 300 گرم وزن دارد. هر 100 گرم از این سبزی حاوی مواد مغذی زیر است:

کالری                  15

سدیم                 2 میلی گرم

قند                     1.7 گرم

فیبر                    0.5 گرم

امگا٣                  5 میلی گرم

امگا 6                 28 میلی گرم

پروتئین                0.7 گرم

ویتامین آ             2 درصد نیاز روزانه

ویتامین ث           5 درصد نیاز روزانه

ویتامین کا           21 درصد نیاز روزانه

فولات                  2 درصد نیاز روزانه

ویتامین ب ٥         3 درصد نیاز روزانه

کلسیم               16 میلی گرم معادل 2 درصد نیاز روزانه

منیزیم                13 میلی گرم معادل 3 درصد نیاز روزانه

فسفر                 24 میلی گرم معادل 2 درصد نیاز روزانه

پتاسیم               147 میلی گرم معادل 4 درصد نیاز روزانه

منگنز                  0.1 میلی گرم معادل 4 درصد نیاز روزانه

فیتو استرول        14 میلی گرم

آب                      95.2 گرم

ادامه نوشته

حقـايـق پـلاسـتـيـكـي

آنچه درباره بازيافت نمي‌دانستيد
 اگرچه قدمت زيادي ندارد اما همه با اين شکل از بازيافت شهري آشنا هستند: «نمکي!» از داخل خانه صدايش را مي‌شنيديم که از کوچه فرياد مي‌کشيد تا برايش نان خشک ببريم. در عوض نان خشک، نمک مي‌داد.

البته با پيشرفت تکنولوژي، پلاستيک جاي نمک را گرفت و به جاي نمک، سبد و ساير محصولات پلاستيکي رد و بدل مي‌شد. اين يکي از رايج‌ترين شکل‌هاي بازيافت (محصولات نان) در کشور ما بود. جالب است بدانيم بسياري از مواد پلاستيکي که در عوض نان داده مي‌شد خود، محصولاتي بازيافتي بودند. ظرف‌هاي پلاستيکي رنگارنگي که با کمي دقت مي‌شد، نشانه‌هاي بازيافتي بودن از جمله کدورت و لکه‌دار بودن آنها را تشخيص داد. امروزه توليد محصولات پلاستيکي بازيافتي بسيار گسترده شده و توسط بسياري از کارگاه‌هاي غير رسمي انجام مي‌شود. 

ادامه نوشته

میزان اشعه UV در تهران به بالاترین حد رسید

 

بر اساس شاخصه‌های موجود، میزان اشعه فرابنفش UV به 5 بخش تقسیم می‌شود که یک تا 2 آن بی‌خطر، 3 تا 5 کم‌خطر، 6 تا 7 خطر زیاد، 8 تا 10 خطر بسیار زیاد و 11 به بالا خطر بسیار شدید است

میزان اشعه فرابنفش UV در پایتخت بر اساس اندازه‌گیری‌های انجام شده از 25 خرداد ماه وارد شرایط «خطر بسیار شدید» و از 28 خرداد ماه به عدد 12 رسیده است .

به گزارش شبكه خبری صداقت، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اعلام این خبر افزود: بر اساس شاخصه‌های موجود، میزان اشعه فرابنفش UV به 5 بخش تقسیم می‌شود که یک تا 2 آن بی‌خطر، 3 تا 5 کم‌خطر، 6 تا 7 خطر زیاد، 8 تا 10 خطر بسیار زیاد و 11 به بالا خطر بسیار شدید است.

«یوسف رشیدی» با اشاره به این که اشعه فرابنفش انرژی الکترومغناطیسی است که طول موج کوتاه و انرژی زیادی دارد و برای چشم انسان نامرئی است و در طیف الکترومغناطیسی ، بین اشعه ایکس و نور مرئی قرار دارد، افزود: وجود این اشعه در نور خورشید باعث آفتاب سوختگی پوست بدن می‌شود.

ادامه نوشته

 

آموزش احیای قلبی - عروقی :

احیای قلبی ریوی یک مانور حیات بخش است که به کمک آن تنفس و گردش خون فرد مصدوم حفظ می شود تا از نرسیدن موادغذایی و اکسیژن به مغز او و مرگ مغزی در فرد جلوگیری شود.این مانور حیاتی می تواند بدون احتیاج به هیچ وسیله اضافی نیز انجام گیرد و انجام صحیح و به موقع آن جان انسانهای زیادی را از مرگ حتمی نجات بخشد .

آیا می دانید که چه بسا فردی که دچار ایست قلبی تنفسی شده است با انجام صحیح مانورهای احیا قلبی تنفسی می تواند از مرگ حتمی نجات پیدا کند.

در مواردی مثل ایست قلبی , غرق شدن , خفگی , مصرف زیاده از حد مواد مخدر .و مشروبات الکلی , احیای قلبی ریوی می تواند فرد را به زندگی بر گرداند. 

جهت شروع احیای قلبی ریوی ابتدا باید مطمئن شوید که فرد مورد نظر شما به احیای قلبی ریوی نیاز دارد بدین منظور:

ادامه نوشته

چگونه از fit  بودن وسایل حفاظت شنوایی کارگران اطمینان حاصل کنیم؟

یکی از محورهای اصلی برنامه های حفاظت شنوایی (HCP )، آموزش کارگران است. آموزش کارگران در برنامه های حفاظت شنوایی شامل موارد متعددی می شود که یکی از آنها آموزش نحوه بررسی "جاگذاری صحیح گوشی" یا fitting آن است. در حالیکه مهمترین و اولین روش کنترل صدا در محیط کار استفاده از روش های فنی و مهندسی است ولی با این وجود به دلایل مختلف در همه محیط های کاری پرسروصدا امکان استفاده از این روش ها وجود نداشته و یا مدت زیادی برای استقرار آن وقت لازم است. شاید به همین دلیل است که کاهش شنوایی ناشی از صوت همچنان در زمره بیماری های شایع شغلی به شمار می رود. در این میان، وسایل حفاظت شنوایی به عنوان مهمترین راهکار پیشگیرانه موقت از اثرات سوء صدا بر سیستم شنوایی محسوب می شود. برای اینکه وسایل حفاظت شنوایی در پیشگیری از کاهش شنوایی ناشی از صوت موثر واقع شوند لازم است:

ادامه نوشته

برگه اطلاعات ایمنی مواد :

برگه اطلاعات ایمنی مواد MSDS) Material Data Safety Sheet )اطلاعات پایه در باره مواد یا فراورده های شیمیایی فراهم میکند و آن دارای اطلاعاتی پیرامون خصوصیات ، پتانسیل آسیب زایی مواد ، نحوه استفاده ایمن و چگونگی برخورد در مواقع اضطراری میباشد. این متن برای راهنمایی افرادیکه از MSDS استفاده میکنند ، تهیه شده است و دارای اطلاعات مورد نیاز برای آگاهی از خطرات و احتیاطات لازم برای استفاده ایمن از فراورده های شیمیایی میباشد.

MSDS های شرکتهای مختلف ممکن است شبیه هم نباشد اما آنها دارای یکسری اطلاعات پایه ای هستند . این راهنما برای استفاده از msds 9 بخشی شرکت کانادایی whmis سازماندهی شده است.

Msds ها برای افرادی بغیر از سرپرستان و کارگران که از مواد آتشگیر استفاده میکنند ،مانند پزشکان ، متخصصان بهداشت حرفه ای ، سرپرستان ایمنی ، مهندسین و متخصصین محیط زیست ، نیز نوشته میشود. اطلاعات مورد استفاده توسط یک گروه ممکن است برای دیگران نیاز نباشد . بنابراین در msds اطلاعاتی وجود دارد که ممکن است شما به آن احتیاجی نداشته باشید.

ادامه نوشته

اثرات روانی رنگ ها در محیط کار:
 

تحقیقات کم و پراکنده ای پیرامون اثرات رنگ بر افزایش کارایی در سازمان و نیز مخاطبان سازمان انجام گرفته اما هیچ یک از این تحقیقات به صورت تخصصی به این موضوع نپرداخته است و همچنان این موضوع در مهجوریت به سر می برد. شاید دلیل اصلی آن تنوع حوزه های فرهنگی و مدیریتی در سازمان ها باشد که در کنار توجه به ابعاد روانشناختی فردی ابراز نظر مطلق و علمی را دشوار می کند. اما از مجموعه این نظرات و با نگرشی بر منابع موجود که در پی نوشت این مطلب خواهد آمد مطالب زیر نوشته شده است.
آبی:
نشان از آرامش و خشنودی دارد. یکپارچگی و احساس تعلق و در برخی موارد امنیت و ثبات. از نظر سمبلیک یا نمادین آبی نشانه آسمان، آب، و دریا است. خلق و خوی آرام و طبیعت زنانه و روشنی و درخشش دنیای باستان را نیز در خود دارد.اثر روانی آن سرماست. ادراک حسی آن طعم شیرین است. محتوای عاطفی ان ملایمت و اندام آن پوست است. مناسب ترین رنگ برای بیان معنای فلسفه، تفکر و تعقل است.
با تفاسیر بالا می توان دریافت که کارکرد اصلی این رنگ در سازمان هایی مبتنی بر فعالیت های فکری و یا سالن جلسات و اتاق فکر است.
ادامه نوشته

ایمنی انبار:

انبار محلی برای نگهداری کالا و مواد است.در صنعت برای نگهداری مواد اولیه ، کالاهای نیم ساخته، محصولات یک واحد تولیدی، قطعات یدکی دستگاهها و ماشیت آلات و اجناس اسقاطی و در تجارت به منظور نگهداری اقلام و کالاهای خریداری شده برای فروش از انبار استفاده می شود.

تقسیم بندی انبار بر اساس موارد زیر صورت می گیرد:

1. توع کالای نگهداری

2. چگونگی و ماهیت عملکرد

3. ساختمانی

4. انجام عملیات توسط انسان یا ماشین

 

انبارها بر اساس نوع کالایی که در آنها نگهداری می شود عبارتند از:

1. انبار کالاهای معمولی

2. انبار مواد قابل اشتعال و انفجار

3. انبار مواد فساد پذیر

4. انبار مواد شیمیایی

5. انبار مواد فله ای

 

ادامه نوشته

ايمنی فضاهای بسته :       

                                        

فضاهای بسته confined space

•محیط های محصور مکانهایی هستند که محل ورود آن به اندازه یک فرد می باشد ونمی توان داخل آن توقف دائم وطولانی مدت داشت برای ورود به این مکانها حتما اخذ مجوز مربوطه الزامیست

•اگر میزان اکسیژن کمتر از 19.5% درصد باشد استفاده از دستگاه هوای فشرده الزامیست.

مثالهای از فضاهای بسته

1.   مخازن

2.   ورودی ها manhole

3.   دیگهای بخار

4.   کوره ها

5.   مجراهای فاضلاب

6.   سیلو ها

7.   قیف ها

8.   اطاقهای کنترل برق

9.   معادن زیر زمینی

10. داخل لوله ها  وکانالها

11. مجاری سیستم های تهویه

12.   تونل ها

13.   انبار های مسقف مواد شیمیایی

14.   گودالها وچاله ها

 

ادامه نوشته

 حوادث ناشی از کار :

 

برای دانلود فایل پاورپوینت حوادث ناشی از کار اینجا کلیک کنید .

  ایمنی کار در ارتفاع:

 

 

 برای دانلود فایل پاورپوینت ایمنی کار در ارتفاع اینجا کلیک کنید .

 

طراحی و انتخاب کفش استاندارد :

طراحی کفش

دقت در انتخاب کفش و توجه به رعایت اصول استاندارد در تولید آن یکی از ضروری ترین نیازها برای حفظ سلامت افراد است. اغلب مردم در انتخاب کفش به زیبایی و رنگ و طرح آن دقت می کنند نه به استاندارد بودن آن و این مساله باعث به خطر افتادن سلامتی افراد در دراز مدت می شود.

انتخاب کفش در وهله اول باید براساس نوع استفاده ای که از آن می شود صورت گیرد و همان طور که زمستان کفش مخصوص خودش را می خواهد، تابستان نیز کفش مخصوص همین فصل را می خواهد.
 
کفش استاندارد چه نوع کفشی است؟
دکتر امیر رحیمی در این باره گفت و گویی با دکتر «محمد تقی حلی ساز» متخصص طب توان بخشی و عضو هیات علمی دانشگاه کرده است که به این سوال پاسخ گفته است.

ادامه نوشته

بهداشت روزه :

مقدمـه

ماه مبارک رمضان ،علاوه برآنکه در حال واحوال معنوی وروحانی مردم تغییر مثبت پدید می آورد ، ریتـم خواب ، استراحت ، تغذیه و فعالیتهای روزمره افراد روزه دار را هم دچار تغییروتحول میکند. پزشکان وصاحبنظران علوم تغذیه  ، معتقدند رمضان ، به دلیل ویژگی های برجستـه ای که میتواند درتغذیه مناسب فراروی افرادروزه دارقراردهد  ، بهترین ماه خداست . البته اگر روزه به درستی گرفته نشودممکن است مشکلاتی به وجودآورد . اول اینکه نیازی به مصرف غذای زیاد درهنگام سحـر و افطارنیست . بدن مکانیسم های تنظیم کننده های داردکه در طی روزه فعال می شوند و سوخته شدن موثرچربی بدن دراین ماه رخ میدهد . متابولیسم پایه درطی ماه رمضان کاهش می یابد و یک رژیم متعادل غذایی برای حفظ سلامت و فعالیت فرد درطی ماه رمضان کافی است . اختلالات بوجودآمده دراین ماه ناشـی ازمصرف زیـاد از حد غـذا ، مصرف نامتعادل غذا و خواب کـم می باشد .

آنچه در پی می آید توصیه هایی است که درارتباط بابهداشت روزه و چگونگی تغذیه درماه رمضـان تدوین شده است:

ادامه نوشته

ارگونومی در حمل بار دستی:

مقدمه :
آسیبهای اسکلتی – عضلانی وابسته به شغل MSDs:
یکی از مهمترین مشکلات شغلی که توسط ACGIH شناسایی شده آسیبهای اسکلتی –عضلانی مرتبط با کار است که با بکارگیری برنامه های بهداشتی ، ایمنی و ارگونومیکی میتوانند مدیریت شوند .اصطلاح آسیب اسکلتی – عضلانی اینطور تعریف میشود :
هرگونه آسیب مزمن به عضلات ،تاندونها و اعصاب که بعلت فشارهای تکراری ، حرکات سریع ،اعمال انرژی و فشارزیاد ، وضعیت غیر عادی بدن حین کار ، ارتعاش و یا سرما باشد .
سایر اصطلاحاتی که برای آسیب اسکلتی – عضلانی بکارمیروند عبارتند از:
آسیبهای تجمعی ناشی از ضربات CTDs
آسیبهای ناشی از حرکات تکراری RMIs
آسیبهای ناشی از فشارهای تکراری RSIs
برخی از این آسیبها علائم تشخیصی ثابت و نام اختصاصی دارند مثل سندروم تونل کارپال یا تاندونیت . سایر آسیبهای اسکلتی – عضلانی ممکن است بوسیله دردهای غیر اختصاصی ظاهرشوند .برخی ناراحتی های موقتی و زودگذر ، نتیجه طبیعی کار و غیر قابل اجتناب میباشند اما ناراحتی هایی که روزبروز بیشتر شده و با فعالیتهای شغلی یا زندگی روزانه تداخل میکنند نباید بعنوان نتیجه طبیعی کار مطرح شوند

ادامه نوشته

 
روز جهاني بهداشت در سال 2010
 
 
 
1- تاريخچه:
در 7 آوريل هر سال، بمناسبت گراميداشت تأسيس سازمان جهاني بهداشت، روز جهاني بهداشت با تمركز روي يك موضوع مهم بهداشتي توسط سازمان جهاني بهداشت، كشورهاي عضو و شركاء جشن گرفته مي‌شود. موضوع مورد تمركز در روز جهاني بهداشت در سال 2010، شهرنشيني و اثرات آن روي سلامت مي‌باشد. شهرنشيني سريع و تأثيرات اقتصادي، اجتماعي، محيطي و سلامت، روي تمام كشورهاي مناطق دنيا، خصوصاً كشورهاي در حال توسعه اثر گذاشته است. پيام روز جهاني بهداشت در سال 2010، بمنظور تاكيد بر چالشهاي عظيم بهداشتي در مناطق شهري انتخاب شده است.
سلامت شهري شامل عوامل اجتماعي مرتبط با سلامت، سلامت محيط، خشونت، سلامت جاده‌اي، شيوه‌هاي زندگي سالم، امنيت و سلامت غذا، سكونت‌گاههاي سالم و امكانات تفريحي مناسب و احساس تعلق افراد به جامعه مي‌باشد. از سال 1986، سازمان جهاني بهداشت از طريق برنامه شهرسالم، فعالانه درصد ارتقاي سلامت شهري بوده است. در سال 1992 كميته منطقه‌اي دفتر مديترانه شرقي سازمان جهاني بهداشت موضوع شهرنشيني سريع و تأثيرات آن را روي سلامت مورد بحث قرار داد و قطعنامه‌اي تحت عنوان EM/RC39/R.2 را صادر نمود كه اين قطعنامه از كشورهاي عضو درخواست مي‌كرد كه ايده شهرسالم را مورد تاكيد قرار دهند. موفقيت‌هاي خوبي در اين زمينه بدست آمده است، با اين حال، برنامه شهر سالم در منطقه مديترانه شرقي نيازمند تعهد و بودجه بيشتر توسط تمام ذينفعان مي‌باشد. برنامه روز جهاني بهداشت در سال 2010 فرصت مناسبي را بوجود مي‌آورد كه سازمان جهاني بهداشت يكبار ديگر رهبري پيشبرد برنامه سلامت در شهرها را برعهده بگيرد.
 
ادامه نوشته

برگشت شعله در جوشکاری و علل آن:

 

مقدمه:

برگشت شعله (Flashback) در هنگام فرايندهاي جوشكاري و ‌برشكاري با اكسيژن و گاز سوختني (‌oxy-fuel) اتفاق مي افتد و مي تواند منجر به صدمات جدي شود. نقص در تجهيزات (جوشكاري و برشكاري‌oxy-fuel ) مي تواند سبب انفجار يا آتش گرفتن گاز شود. افرادي كه از تجهيزات جوشكاري و برشكاري پرتابل استفاده مي كنند، افرادي كه امور لوله كشي را انجام مي دهند ، افرادي كه در صنايع كشتي سازي فعاليت مي كنند، افرادي كه امور تخريب را انجام مي دهند، افرادي كه تجهيزات تهويه را نصب مي كنند، ماهيگيران و كشاورزان  از جمله افراد در معرض اين خطر هستند. اين متن راهنما، جهت افزايش آگاهي از نحوه ي صحيص استفاده از بازدارنده برگشت شعله (‌ در اين متن از كلمه فلاش بك بجاي مانع برگشت شعله استفاه خواهد شد )  به منظور كاهش و به حداقل رساندن صدمات به افراد و تجهيزات در نتيجه استفاده از فلاش بك ، تهيه شده است.

ادامه نوشته

عمليات حمل دستي :

 

انبارداری جابه جایی محصولات و مواد را در بر می گیرد که بایستی در حالت ایمن انجام شود و نیز حفاظت کننده محصولات باشد.همچنین بارگیری یا تخلیه و حرکت مواد با حمل دستی به دنبال کج کردن ایمن ، بایستی مشاهده شود:

 _ زمان بارگیری چرخ دستی بارها را دور از چرخها نگهدارید.

 _ میزان بار از میزان ظرفیت تولید کننده تجاوز نکند . ( ظرفیت صفحه در حمل دستی مشخص شود .)
 _  محل بار طوری باشد که نیفتد ، نلغزد ، تکان نخورد واگرتسمه ها در دسترس هستند آنها را با تسمه ایمن کنند.

 _ برای آیتمهای به شدت حجیم یا تحت فشار مانند سیلندرهای گاز ، ازتسمه یا زنجیر برای حمل دستی استفاده شود.
 

ادامه نوشته

ايمني برق :

مقدمه:

چنانچه بدن فردی به یک اختلاف پتا نسیل الکتریکی متصل گردد ، بسته به میزان ولتاژ اعمال شده و مقاومت الکتریکی بدن شخص ، جریانی از بدن وی عبور خواهد کرد. این جریان آثار نامطلوب و خطر ناکی بر روی بدن به جا می گذارد و در شرایطی مرگ شخص برق گرفته کاملا قطعی و قابل پیش بینی است.

میزان خطر به عواملی همچون نوع جریان ، مسیر جریان ، مسیر جریان ، فرکانس جریان، مقاومت الکتریکی بدن ، سطح تماس ، زمان تماس ، محل تماس و مقدار شدت جریان بستگی دارد.

هنگام عبور جریان از بدن ممکن است بافتها و اندامها یی که در مسیر عبور جریان هستند، تحت تاثیر قرار گیرند. به همین منظور اهمیت به ایمنی لوازم و دستگاههای برقی ، تابلو برق های صنعتی وکلیه ی ادوات برقی بسیار مهم و ضروری می با شد

ادامه نوشته

نقش عوامل روحی در بروز حوادث:

 

وقتي حادثه اي اتفاق مي افتد براي تحقيق در رابطه با علل به وجود آورنده حادثه ابتدا وجود اشكالات و نقايص احتمالي در عوامل فيزيكي و قابل لمس مانند ابزارآلات ، ماشين آلات ، مصالح و مواد مصرفي وسايل حفاظت عمومي ، وسايل حفاظت فردي و غيره مورد توجه قرار مي گيرد ، در حالي كه بررسي آمار حوادث نشان مي دهد بخش اعظم حوادث مربوط به عوامل انساني مانند عدم رعايت دستورالعملهاي ايمني به علت فقدان آموزش هاي لازم و يا به علت شرايط نامناسب روحي و رواني فرد حادثه ديده بوده است. حوادث بسياري براي پرسنل كار كرده و با تجربه كه از نظر شرايط و وسايل ايمني كار و گذراندن دوره هاي آموزشي لازم كمبودي نداشته اند ، به وجود آمده كه پس از تحقيقات بعدي مشخص شده علت آن ارتكاب به اشتباهات فاحش در اثر شرايط نامساعد رواني فرد در مقطع بروز حادثه بوده است.

ادامه نوشته

سوختگي‌ :

سوختگي‌هاي‌ شديد و سوختگي‌ با آب‌ جوش

در درمان‌ سوختگي‌هايي‌ كه‌ عميق‌ يا وسيع‌ هستند، مراقبت‌ كافي‌ به‌ عمل‌ آوريد. هرچه‌ طول‌ مدت‌ سوختگي‌ بيشتر باشد، شدت‌ آسيب‌ هم‌ بيشتر خواهد بود. اگر مصدوم‌ در جريان‌ آتش‌سوزي‌ دچار سوختگي‌ شده‌ است‌، بايد فرض‌ كنيد كه‌ دود يا هواي‌ داغ‌ به‌ دستگاه‌ تنفسي‌ نيز آسيب‌ رسانده‌ است‌ (مبحث‌ « سوختگي‌هاي‌ راه‌ تنفسي‌ » را ببينيد). اولويت‌ها عبارتند از: شروع‌ سريع‌ خنك‌سازي‌ سوختگي‌ و بررسي‌ تنفس‌. مصدومي‌ كه‌ دچار سوختگي‌ شديد يا سوختگي‌ با آب‌ جوش‌ شده‌ است‌، به‌ احتمال‌ يقين‌ دچار شوك‌ خواهد شد و بايد تحت‌ مراقبت‌ بيمارستاني‌ قرار بگيرد. صرف‌ نظر از سن‌ مصدوم‌، امكان‌ آسيب‌ غيرتصادفي‌ بايد هميشه‌ مدنظر قرار بگيرد. جزييات‌ را به‌ دقت‌ ثبت‌ كنيد. لباس‌هايي‌ را كه‌ از تن‌ مصدوم‌ خارج‌ كرده‌ايد، براي‌ تحقيقات‌ آتي‌ حفظ‌ كنيد.

ادامه نوشته

کنترل علائم حیاتی مصدوم:

 

داستان زندگی شما

در مطلب قبلی(جعبه کمک های اولیه) در مورد لوازم داخل جعبه کمک های اولیه توضیح داده شده در این پست راجع به کنترل علائم حیاتی توضیح می دهم .

اولین کاری که یک فرد امدادگر بایست به آن آشنایی داشته باشد ارزیابی وضعیت مصدوم است تا با توجه به وضعیت شخص آسیب دیده بتواند به آن کمک کرده و همینطور وضعیت او را به صورت تلفنی به اورژانس اطلاع دهد.

جهت بررسی وضع کلی بیمار و یا مصدوم و میزان سلامتی وی علائم حیاتی او ارزیابی می‌شود. این علائم عبارتند از : 1) میزان هوشیاری 2) تنفس 3) نبض 4) درجه حرارت 5)ضربان قلب 6) فشارخون 7)رنگ‌پوست 8) اندازه مردمک‌ها

ادامه نوشته

ايمني جراثقال :

   

        تقريباً در تمامي صنايع نياز به نقل و انتقال اجسام سنگين وجود دارد ، يكي از متداول‌ترين دستگاههايي كه در اين رابطه مورد استفاده قرار ميگيرد جراثقال مي‌باشد كه به لحاظ پيچيدگي سيستم‌ها و نوع كار خاص ، دانستن موارد زير و بكارگيري آنها از نظر ايمني الزامي است.

ايمني مهمترين مسئله اي است كه راننده جراثقال بايد به خاطر داشته باشد، چون با يك اشتباه ساده چندين نفر از كارگران كارگاه را خواهد كشت يا جراحاتي به آنها وارد خواهد نمود ، كه با هيچ قيمتي قابل جبران نخواهد بود . مسائل مطرح شده در ذيل نكات ايمني است كه بايد يك راننده جراثقال رعايت كند و كوتاهي و قصور در آن جرم خواهد بود و شخص راننده مسئول و پاسخگو خواهد بود.

ادامه نوشته

برخورد با تب در بچه‌ها:

   

فصل سرما و شيوع سرماخوردگی و تب باعث شد که مطالبی را در مورد برخور با تب در بچه‌ها با عفونت تنفسی به استحظارشما عزيزان برسانم .

خلاصه :

 اين مسئله مهم ميباشد كه با تب بعنوان يك علامت برخورد شده و در صدد جستجوي علت آن باشيم . تب در بچه‌ها با عفونت دستگاه تنفسي يك علامت براي پنوموني ( ذات‌الريه ) نمي‌باشد و و يا تكيه به وجود تب به‌تنهايي شروع درمان آنتي‌بيوتيكي صحيح نيست .

ادامه نوشته

ایمنی داربست ها :

مقدمه :

محيط كار از چهار جزء ، انسان ، تجهيزات، مواد ومحيط تشكيل شده است. مهمترين مسئله در يك محيط كار ايجاد يك محيط ايمن مي باشد كه جهت ايجاد اين محيط اقدامات بسياري از آموزش پرسنل گرفته تا حفاظ گذاري دستگاه صورت مي پذيرد. يكي از اقدامات ايمني مؤثر در صنايع و فعاليتهاي گوناگون استفاده از داربست به عنوان يك وسيله مطمئن و ايمن جهت كار در ارتفاع مي باشد كه با استفاده از آن مي توان ايمني محيط كار را فراهم نموده و فعاليت را با كيفيت عالي به پايان رساند.

بر پا نمودن داربست داراي شرايط و دستورالعملهاي خاص خود مي باشد . شرايط و دستورالعملها شامل شرايط تجهيزات داربست بند، شرايط پرسنل و دستورالعمل ايمني خاص داربست بند مي باشد . كه با اجزاي آن علاوه بر بر پا نمودن يك داربست مناسب ايمني اپراتور داربست بند و اپرتورهاي خاص فعاليتي كه داربست براي آن بر پا شده است به طور كامل برقرا مي شود...

ادامه نوشته

پيشگيري از صداي محيط كار :

انواع  صوت  از  نظر  احساس  فيزيولوژيكي:
music-1
( پريوديك ) : ازامواج منظم وهماهنگ تشكيل شده است (هارمونيك )
noise- 2
  : از امواج غيرمنظم وناهماهنگ تشكيل شده است (غيرهارمونيك )
اصوات ناخواسته ونا خوشايند را سرو صدا مي نامند
   Noise  is un desired sound
                             
گوش انسان به محدوده فركانسي 15—20000 هرتز حساس ميباشد .كه طيف شنوايي ناميده ميشود .اصوات بالاتر از 20000هرتز را مافوق صوت وپائينتر از 15 هرتز را مادون صوت  مي نامند .

ادامه نوشته

ویتامین ها :

ویتامین ها و مواد معدنی عملکردهای حیاتی را در تقریباً تمام پروسه های بدنی تحت پوشش دارند و باید از غذاها یا مکمل ها بدست آیند، چرا که بدن های ما در ساختن آنان ناتوان است. بر طبق نتایج بررسی آزمایشی تغذیه و سلامت ملی، 52% بالغین مکمل های غذایی مصرف می کنند.مصرف مکمل نوعاً یک روش بی خطر و موثر از برقراری بدنی سالم است. هرچند، مکمل ها پتانسیل تداخل با داروهای نسخه ای را دارند. در این مقاله، تداخلات دارویی معمول با ویتامین ها و مواد معدنی مورد بحث قرار می گیرند همراه با پیشنهاداتی در مورد اینکه چگونه داروسازان باید این تداخلات را کنترل کنند.

ادامه نوشته

۸ استراتژی نوابغ :

 

حتي اگر نابغه نباشيد، مي‌توانيد از استراتژي‌هاي كساني مثل ارسطو و انيشتين، براي تقويت قدرت خلاقيت و اداره بهتر زندگي‌تان استفاده كنيد.
 استراتژي مهم، شما را تشويق مي‌كند تا به جاي پروراندن فكرها و تصورات بيهوده، كارآمد و مفيد فكر كنيد تا راه‌حل مشكلاتتان را خودتان به دست آوريد. «اين استراتژي‌ها، تكنيك‌هاي رايج بين نابغه‌هاي عرصه علم، هنر و صنعت در طي تاريخ بوده است.»

ادامه نوشته

گرفتگی عروق کرونر :

بيماريهاي عروق كرونر (عروق تغذيه كننده قلب)، علت اصلي مرگ و مير در ايران است و شامل طيف گسترده اي از يك اشكال گذرا در خون رساني به عضلات قلب (ايسكمي) تا يك سكته قلبي وسيع (آنفاركتورس) و مرگ ناگهاني است و در واقع عبارت از عدم تعادل ميان عرضه و تقاضاي اكسيژن در عضلات قلب است. در اين ميان، آترواسكلروزيس (سختي ديواره عروق قلب) عامل اصلي ايجاد بيماري  عروق كرونر است. اين حالت تا حدي در تمام سنين و در هر دو جنس وجود دارد ولي وسعت درگيري افراد با آن به مواردي مثل زمينه ژنتيكي، عوامل خطرساز و شرايط فردي بستگي دارد.

ادامه نوشته